Az Imune alga Összetevők tulajdonságai, Hatásai

A mikroalgák a Föld legősibb élőlényei. Körülbelül 3 milliárd éve léteznek, átvészelve a különböző földtörténeti korokat és klímaváltozásokat.

Hogy mi a jelentőségük algáknak? Például:

– Bolygónk oxigéntartalmának közel 90%-át algák állítják elő a természetben.

– A mikroalgák összetételét kis túlzással megszámlálhatatlanul sok vitális anyag jellemzi, melyek hasznosulása közel 90%-os.

Együttesen pedig kölcsönösen erősíthetik egymást!

A Chlorella Vulgaris

Az édesvízi alga figyelemreméltó méregtelenítő hatású: Összegyűjti, majd kivezeti a szervezetből a felgyülemlett toxinokat, ideértve a nehézfémeket is. Nem csupán a gyomor-bél traktust tisztítja meg, hanem az ereket, és a test raktárait is, például még a zsírszövetet is.

A Chlorella számos értékes tápanyaga közül kiemelendő B-vitamin tartalma, valamint a természetben csak „zöld vérként” is emlegetett klorofill, mely a növényi anyagcsere legfontosabb jellemzője.

A klorofill méregtelenítő, antioxidáns illetve gyulladáscsökkentő zöld színanyag, mely a Chlorella jellegzetes zöld színét is adja.

Spirulina Platensis

A mikroszkóp alatt kis spirálvonal formájú Spirulina körülbelül 1 mm méretű, szintén édesvízi alga.

Tápanyagtartalma egyedülálló! Rengeteg vitális anyag utánpótlását fedezhetjük Spirulinával! Mindezt jól tükrözi, hogy pl. a NASA űrhajósai az űrutazások során megesik, hogy Spirulinát fogyasztanak, hogy fedezni tudják az alapvető tápanyagok napi szükségletét. hatoanyag

Pusztán összehasonlítási alapként – A Spirulina:

  • 375%-kal több fehérjét tartalmaz mint a tofu,
  • 300% több kalciumot mint a tej,
  • vagy például akár 2000% több vasat, mint a spenót.

A Spirulina kiváló növényi fehérjeforrás, ugyanakkor enzimek, vitaminok, antioxidánsok, nyomelemek egész sorát tartalmazza, de pl. még klorofillt is (ugyan kisebb mennyiségben mint a Chlorelle) tartalmaz.

A tápláló, energizáló, frissítő hatású Spirulinával megtámogathatjuk  szervezetünk megfelelő egészségét!

Lithothamnium Calcerum 

A magas ásványtartalmú, kristálytiszta vizekben (Nyugat-Európában különösen) elterjedt vörös algák közé sorolandó „kőalga” kalcium tartalma igen magas (kb. 34%). Kalciumja szerves formában van jelen!

Egy érdekes adat: A kőalga kalciumja közel maximális hasznosulásra is képes, jóval lekörözve a hagyomány szerint a legértékesebbnek tartott kalciumforrást, az osztrigahéjat. Utóbbi esetében egyébként a felhasznosulás aránya 70% alatti.

Lithothamnium algát „építőmesternekis nevezik, hiszen a csontok, fogak, köröm, haj felépítéséhez, újraképződéséhez alapvető kalcium mellett, olyan fontos ásványokat is tartalmaz, mint a magnézium vagy a vas.

Érdemes kombinálni Spirulinával és Chlorellával, azok természetes magnézium és foszfortartalma miatt, valamint a kalcium még jobb beépülése érdekében.

Haematococcus Pluvialis

Az édesvízi alga már évszázadokkal korábban felkeltette a kutatók figyelmét. A francia Girod-Chatrans már a XVIII. században kutatta azt, hogy az alga erős napsugárzás, vagy tápanyaghiány esetén miért színeződik vörösre.

Girod-Chatrans megfigyelésére a pontos választ a XX. században találták meg: A pigmentálódás oka az asztaxantin védőfunkció (az alga a mély alvás állapotába kerül, hogy átvészelhesse a hőmérséklet változásokat, vagy a tápanyaghiányt).

A természetes asztaxantint a Haematococcus algák a mai napig képesek előállítani.

Az asztaxantint világ legerősebb természetes antioxidánsaként tartják számon.

Hogy mennyire erős antioxidáns? – A kutatások szerint ötvenszer erősebb a béta-karotinnál, és vagy hatvanszor a C-vitaminnál!

Az asztaxantin antioxidáns és gyulladásgátló védelmet egyaránt nyújt a szervezetnek, legyen szó akár az erekről, akár a központi idegrendszerről, vagy a szemek egészségéről.